Groepenkast in Amsterdam

In de groepenkast komt de stroom in uw woning of bedrijfspand in Amsterdam binnen. Deze verdeelt en beveiligt vervolgens de elektriciteit. Alle stopcontacten en lichtpunten zijn verdeeld over een bepaald aantal groepen. Tegenwoordig wordt er in ieder huishouden steeds meer apparatuur gebruikt. Deze elektrische apparaten vragen bovendien tegelijkertijd om stroom. Dit leidt ertoe dat meer aansluitingen in de vorm van stopcontacten nodig zijn. Wanneer deze niet op de bestaande groepen passen kunnen wij uw groepenkast uitbreiden.

Wellicht heeft u een geheel nieuwe groepenkast nodig. Wij berekenen wat er in uw situatie nodig is. Onze elektriciens kunnen uw groepenkast vervangen zodat uw woning aan alle moderne veiligheidseisen voldoet.

Aardlekschakelaar

In elke nieuwe woning is een aardlekschakelaar verplicht. Deze heeft als doel om te beschermen tegen elektrocutie door elektronische apparaten. Bij een te groot stroomlek reageert de schakelaar door de stroom te onderbreken. Brand kan hiermee in veel gevallen worden voorkomen. Zonder aardlekschakelaar wordt er geen kortsluiting gemaakt. Hierdoor kunnen apparaten het begeven en kunt u zelf onverwachts onder stroom komen te staan.

Het gebruik van een aardlekschakelaar is dus niet voor niets verplicht. Wanneer u deze nog niet heeft is uw woning onveilig. Wij raden het ten zeerste aan om een aardlekschakelaar te laten plaatsen. Onze elektricien kan deze voor u in Amsterdam aansluiten.